Close

Η Ιερά Σύνοδος για την «Κάρτα του Πολίτη»

Η Ιερά Σύνοδος για την «Κάρτα του Πολίτη»

Οι ταυτότητες, η κάρτα του πολίτη και το ορθόδοξο φρόνημά μας

Σύναξη Νέων Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών

Πριν λίγα χρόνια, ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας εκόπτετο για την υποτιθέμενη παραβίαση της προστασίας του προσωπικού δεδομένου που ονομάζεται θρήσκευμα, και σπατάλησε αμέτρητες χιλιάδες ανθρωποώρες για να δημιουργήσει τη νέα άθρησκη ταυτότητα.

Σήμερα, οι ίδιοι που ξήλωσαν το θρήσκευμα από τις αστυνομικές ταυτότητες εν ονόματι της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, έρχονται αποφασισμένοι να μας επιβάλουν κάρτες που θα είναι φορτωμένες με πραγματικά προσωπικά απόρρητα δεδομένα – ποινικό μητρώο, τραπεζικοί λογαριασμοί, κοινωνική ασφάλιση, ιατρικό ιστορικό, όλα αποδεκτά!

Πριν λίγα χρόνια, στον καιρό που υποχρεωθήκαμε να φέρουμε την άθρησκη ταυτότητα, οι αντίθετες υπογραφές που είχε συγκεντρώσει ο τότε Αρχιεπίσκοπος υπερέβαιναν σε πλήθος τις ψήφους που είχε λάβει οποιοδήποτε κόμμα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος.

Ακόμη όμως και αν η τότε κυβέρνηση δε μπορούσε να καυχάται ότι εκπροσωπεί περισσότερους Έλληνες απ’ότι η επίσημη Εκκλησία για το θέμα των ταυτοτήτων, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί σε κανέναν για την ανερυθρίαστη επιβολή της ατζέντας της.

Σήμερα, αν και πλέον υπάρχει θεσμοθετημένη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η γνώμη της Αρχής – που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει οποιαδήποτε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, όπως αυτή που επισύρει η «κάρτα του πολίτη» – δεν έχει κάν ζητηθεί από την κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει η ίδια η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ήδη εδώ και έναν μήνα.

Άρα ούτε σήμερα η κυβέρνηση φαίνεται να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί σε κανέναν, αν και αυτήν τη φορά πράττει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που δήθεν προασπιζόταν, όταν αφαιρούσε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες.

Απευθυνόμενοι σε ολόκληρο τον βουλευτικό και ευρύτερα πολιτικό κόσμο, εμείς, τα μέλη της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, θέλουμε να γνωρίζετε τα εξής:

α) Αφαιρώντας το θρήσκευμα από τις ταυτότητες όλων μας, αφαιρέσατε και από τον εαυτό σας το δικαίωμα να προσδιορίζεσθε αυτόχρημα ως Ορθόδοξοι. Από μόνοι σας διαχωρίσατε τη θέση σας από τον προσδιορισμό του Ορθόδοξου, και επομένως αν θέλετε να σας λογαριάζουμε για Ορθόδοξους, πρέπει να το αποδεικνύετε έμπρακτα, και όχι επειδή κάποτε το έλεγε η ταυτότητά σας. Και μέχρι να το αποδείξετε, μας δίνετε κάθε δικαίωμα να σάς θεωρούμε ως πιθανούς σατανιστές, άθεους, ιεχωβάδες, βουδιστές ή μορμόνους. Ας προσέχατε.

β) Για τον ίδιο λόγο, αφαιρέσατε από τον εαυτό σας το δικαίωμα να αναφέρεστε υβριστικά, σκωπτικά ή με ελαφρότητες απέναντι στην Ορθοδοξία, τη Μονή Βατοπεδίου ή το Άγιο Όρος, τους ορθοδόξους κληρικούς και την Παράδοσή μας. Οφείλετε να σέβεσθε την ορθόδοξη θρησκεία μας, ούτε σπιθαμή λιγότερο από όσο σέβεσθε (ή από όσο φοβάστε) τους μουσουλμάνους, αν κάποτε θα σάς περνούσε η εφάμιλλη σκέψη από το μυαλό να εκφραστείτε περιγελαστικά, υβριστικά, σκωπτικά ή με ελαφρότητες για ιμάμηδες, τζαμιά, Μωάμεθ και Αλλάχ. Δυστυχώς για σάς, τέλειωσε το πάρτυ – θα πρέπει να μας συμπεριφέρεσθε με τουλάχιστον τον ίδιο σεβασμό.

γ) Με το σεβασμό που αρμόζει στη θρησκεία μας λοιπόν, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, καταπατώντας τις ορθόδοξες θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Αυτές ακριβώς οι ορθόδοξες θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και η πατερική μας παράδοση επιβάλλουν την ενεργητική άρνηση και αντίστασή μας απέναντι σε οποιαδήποτε κρατική (ή διακρατική) πρωτοβουλία επιθυμεί να μάς στερήσει τη δυνατότητα να αγοράζουμε ή να πουλάμε αν δε φέρουμε πάνω στο σώμα μας ανεξίτηλο στίγμα της ό,ποιας διακρατικής εξουσίας εν είδει ονόματος ή αριθμού.

Ομοίως, οι πεποιθήσεις μας είναι σε κάθετη αντίθεση με οποιοδήποτε πρόδρομο του χαράγματος, όπως η περιβόητη «κάρτα του πολίτη» με τεχνολογία RFID. Δε νιώθουμε την ανάγκη να σάς παραθέσουμε ή να σάς εξηγήσουμε τις ιερές παραδόσεις μας ούτε τα επίμαχα χωρία των Ιερών Γραφών μας, διότι δεν σάς αφορά, μιάς και είστε …υπεράνω του να ταυτοποιείσθε ως Ορθόδοξοι. Ας αρκεσθείτε στο να σεβασθείτε την «δια ταύτα» τοποθέτησή μας. Το Σύνταγμά μας προσδιορίζει ότι «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού» ή οποία «τηρεί απαρασάλευτα…τις ιερές παραδόσεις»  (άρθ.3, παρ.1).

Είστε επομένως υποχρεωμένοι να σεβασθείτε τις ιερές ορθόδοξες παραδόσεις, ειδάλλως θα βρεθείτε στη θέση του παραβιαστή του Ελληνικού Συντάγματος – απευκταία περίπτωση, κατά την οποία θα επικαλεστούμε το υπέρτατο συνταγματικό μας δικαίωμα να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην άνομη θέλησή σας.

δ) Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το επιχείρημά σας ότι η «κάρτα του πολίτη» θα βοηθήσει να χτυπηθεί η διαφθορά, όταν το πρόβλημα διαφθοράς της πατρίδας μας δεν ήταν ποτέ να βρεθούν οι ένοχοι, αλλά πραγματικά να εφαρμόζονται οι νόμοι και πραγματικά να τιμωρούνται οι ένοχοι. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το επιχείρημά σας ότι με την «κάρτα του πολίτη» θα οργανωθεί καλύτερα η εξυπηρέτησή μας – αν αυτό θέλατε, θα είχατε φτιάξει μόνοι σας έναν καλύτερο αυτοματισμό στις βάσεις δεδομένων της κάθε κρατικής υπηρεσίας, χωρίς να χρειάζεται να δώσετε σε μάς κάρτες, που αργότερα θα κλέβονται και θα παραχαράσσονται, ώστε να μάς επιβάλετε το πραγματικό σφράγισμα αμέσως μετά, ως δήθεν «μονόδρομο πρακτικότητας και νομιμότητας». Είναι, τέλος, τουλάχιστον υποκριτική και ύποπτη η εμμονή σας να επενδύετε αμέτρητα κονδύλια στις κάρτες αυτές, όταν ολοένα και περισσότεροι από εμάς, που δήθεν αντιπροσωπεύετε, ήδη χάνουμε τις δουλειές μας και βυθίζουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε μιά καθημερινότητα με περισσότερη φτώχεια.

ε) Τέλος, οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτή η πατρίδα θεμελιώθηκε στο αίμα Ορθοδόξων Ελλήνων – είτε σάς αρέσει είτε όχι. Οφείλετε να γνωρίζετε ότι αυτή η πατρίδα χτίστηκε με τη σιδηρά θέληση να είναι Ορθόδοξη και Ελληνική – είτε αυτό ξυνίζει στον Κίσσινγκερ είτε σε οποιονδήποτε άλλο δούλο του αντιχρίστου.

Οφείλετε να γνωρίζετε ότι το Σύνταγμά μας είναι γραμμένο «εις το Όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Αν αυτό σάς ξεβολεύει και θέλετε να υπακούτε σε ένα άθρησκο σύνταγμα, αυτό δυστυχώς είναι ένα γούστο σας που θα πρέπει να αναζητήσετε να ικανοποιήσετε σε κάποια άλλη γωνιά αυτού του πλανήτη και πάντως σίγουρα όχι στη δική μας πατρώα γη.

ζ) Αρνούμαστε να παραλάβουμε την Κάρτα του Πολίτη. Δεν έχετε παρά να αρκεσθείτε στο να σεβασθείτε το σύνταγμα της ελληνορθόδοξης πατρίδας μας, και στην εξ αυτού απορρέουσα υποχρέωσή σας να ανακαλέσετε και να απέχετε από ενέργειες προσβλητικές του ορθοδόξου φρονήματός μας.

Αν έχετε αναλάβει μυστικές δεσμεύσεις και προσωπικές υποχρεώσεις έναντι της ευρωπαϊκής ένωσης ή αγνώστων τρίτων, αυτό είναι δικό σας προσωπικό πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λύσετε μόνοι σας για τους εαυτούς σας και όχι να το καθιστάτε ρυπαρό απόστημα μέσα στην πατρίδα μας.

Ξέρουμε ότι είναι πιθανόν στην καλύτερη περίπτωση να αδιαφορήσετε ή να περιγελάσετε την τοποθέτησή μας, στη δε χειρότερη περίπτωση να μας κηρύξετε παρανομούντες, κατά το παράδειγμα ήδη των πρώτων αποταχθέντων αστυνομικών Ορθοδόξων αντιρρησιών συνείδησης. Δεν θα λυγίσουμε, γιατί έχουμε την βεβαία πίστη ότι πράττουμε το δίκαιο και ομολογούμε το θέλημα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Καιρός οι μεν χριστιανοί από εσάς να μετανοήσετε έμπρακτα, οι δε μη χριστιανοί να αρχίσετε να παίρνετε ξανά στα σοβαρά την ορθόδοξη καρδιά της πατρίδας μας – και να κάνετε έτσι μία καλή αρχή για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, που είναι πρωτίστως κρίση ελλείμματος αρετής και ήθους.

“Παρατηρήσεται ὁ ἁμαρτωλὸς τὸν δίκαιον καὶ βρύξει ἐπ᾿ αὐτὸν τοὺς ὀδόντας αὐτοῦ· ρομφαίαν ἐσπάσαντο οἱ ἁμαρτωλοί, ἐνέτειναν τόξον αὐτῶν τοῦ καταβαλεῖν πτωχὸν καὶ πένητα, τοῦ σφάξαι τοὺς εὐθεῖς τῇ καρδίᾳ· ἡ ρομφαία αὐτῶν εἰσέλθοι εἰς τὰς καρδίας αὐτῶν καὶ τὰ τόξα αὐτῶν συντριβείη. κρεῖσσον ὀλίγον τῷ δικαίῳ ὑπὲρ πλοῦτον ἁμαρτωλῶν πολύν· ὅτι βραχίονες ἁμαρτωλῶν συντριβήσονται, ὑποστηρίζει δὲ δικαίους ὁ Κύριος.” Ψ.Λς’ (36)

 

«ΤΑ ΝΕΑ» παραδέχονται πως το πείραμα με την «Κάρτα του Πολίτη» ξεκίνησε από την αστυνομία !!!

σχόλιο ID-ont.blogspot.com:

Μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Εταιρείας TOPPAN που προμήθευσε την Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων,  έρχεται η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»  να μας πληροφορήσει ότι το πείραμα με την Κάρτα του Πολίτη ξεκίνησε από την Αστυνομία. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

«Αντί ταυτότητας

Η Κάρτα του Πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες. Θα έχει µικρό µέγεθος και θα περιλαµβάνει αναγνώριση µε ηλεκτρονικό τρόπο, στοιχεία για την ασφαλιστική κατάσταση και την υγεία καθώς και για τη φορολογική εικόνα. Η εφαρµογή άρχισε πιλοτικά από την Αστυνοµία.»tanea.gr

Θυμηθείτε στην ανακοίνωσή της η Ιαπωνική Εταιρεία TOPPAN (id-ont) είναι ξεκάθαρη:

«Το σύστημα αυτό πρώτα θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Διαβατηρίων και των διπλών (dual) με επαφή (contact) και χωρίς επαφή (contactless) ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (e-ID) για την Ελληνική Αστυνομία. (This system will be first used to issue Greek e-passports and dual contact/contactless e-ID cards for the Hellenic Police.)»

Το σύστημα λοιπόν η Αστυνομία το έχει στα χέρια της. Τώρα εάν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μηχανήματος που αγόρασε είναι άλλο θέμα. Πρέπει να βγει να το ξεκαθαρίσει και να μας δείξει και μια ταυτότητα αναλυτικά για να δούμε όλοι πως είναι. Φυσικά όχι να μας την δείξει μόνο εξωτερικά, να μας δείξει και εσωτερικά τι περιέχει: (βλ. η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη έχει εσωτερικά το contactless chip και έτσι δεν φαίνεται: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/deutsche-welle-chip.html). Εάν πάλι δεν είναι ηλεκτρονική η νέα ταυτότητα των αστυνομικών γιατί να πληρώσει τόσα λεφτά για ένα μηχάνημα που δεν αξιοποιεί (πέραν των διαβατηρίων); Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σπαταλήσει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς λόγο;

Επίσης εάν η νέα αστυνομική ταυτότητα δεν είναι ίδια με την Κάρτα του Πολίτη, αυτό δεν είναι στοιχείο σπατάλης δημόσιου πλούτου; Το κράτος δηλ. θα μπει στα έξοδα να δώσει στους αστυνομικούς τη νέα αστυνομική ταυτότητα και μετά σε όλους τους ένστολους (στρατιωτικούς, λιμενικούς) και κατόπιν σε ένα χρόνο θα την αντικαταστήσει με την Κάρτα του Πολίτη; Πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία;

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια: Η σύμβαση για να ξεκινήσει η ιστορία με την e-ID των αστυνομικών, που σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, σήμερα εξελίσσεται ως Κάρτα του Πολίτη και απλά εφαρμόζεται πιλοτικά στην αστυνομία, υπογράφτηκε το 2006.

Άρα τα νηπιακά βήματα της «Κάρτας του Πολίτη» έγιναν από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα επιτάχυνε την διαδικασία και έκανε και τα «βαφτίσια» της κάρτας αυτής σε κατ” ευφημισμόν: «Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη». Εάν δεν είχε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία μάλλον κάπως αλλιώς θα λεγόταν αυτή η κάρτα. Όμως πάλι το ίδιο πράγμα θα ήταν; και πάλι από την Αστυνομία θα ξεκινούσε η εφαρμογή της; Όσον αφορά την αστυνομία αυτό το λένε οι Ιάπωνες από το 2006 !!!

Επίσης γιατί δεν κινήθηκε το θέμα νωρίτερα αφού όλοι γνώριζαν την ανακοίνωση των Ιαπώνων; Γιατί να πάρουν πρώτα οι αστυνομικοί την Κάρτα του Πολίτη (εάν έχουν δίκαιο ΤΑ ΝΕΑ) και μετά να υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις; Μήπως κοιμόμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα τον ύπνο του δικαίου;

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2010/11/blog-post_1451.html

 

Χάκερς ” έσπασαν” την κάρτα του πολίτη στη Γερμανία Μακριά από αυτές λέει η αστυνομία…

Οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες που θα αποτυπώνονται στις νέες γερμανικές ταυτότητες με τα μικροτσίπ και οι οποίες θα κυκλοφορήσουν απο τον ερχόμενο Νοέμβριο, υποκλέπτονται πολύ εύκολα σύμφωνα με τη δοκιμή που έγινε σε ένα τηλεοπτικο δελτίο ειδήσεων.

Ο τηλεπαρουσιαστής του καναλιού ARD κάλεσε μέλος της οργάνωσης χάκερ με την ονομασία “Chaos Computer Club” για να ανακαλύψει πόσο ασφαλή ήταν τα αμφισβητούμενα νέα τσιπ ραδιοσυχνότητας (RIHD) με τα οποία θα είναι εφοδιασμένες οι νέες Γερμανικές ταυτότητες…

Χρησιμοποίοησαν απλούς ερασιτεχνικούς σαρωτές ανίχνευσης (scanners) σαν και αυτούς που θα κυκλοφορήσουν μαζί με τις νέες ταυτότητες και διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να υποκλέψουν με ευκολία τα στοιχεία που είχαν γραφτεί στο “απρόσβλητο” microchip της Γερμανικής “Κάρτας του Πολίτη”. Τα στοιχεία που υπέκλεψαν ήταν τα δύο δακτυλικά αποτυπώματα και ένας εξαψήφιος κωδικός που θα αποτελούν την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου.

Οι σαρωτές αυτοί όπως είπαμε θα κυκλοφορήσουν μαζί με τις νέες “κάρτες του πολίτη” και το Υπουργείο εσωτερικών σκοπεύει να μοιράσει 1.000.000 τέτοια μηχανήματα με κόστος €24.000.000, σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μηχανές αναγνώρισης ελέγχου, αμφίδρομης καταγραφής και επεξεργασίας πληροφοριών που αφορούν στα στοιχεία του κατόχου και των λεπτομερειών της συναλλαγής που πραγματοποίησε (αγορά ,παρεχόμενες υπηρεσίες κλπ).

Μετά απο αυτή την τηλεοπτική επίδειξη υποκλοπής των στοιχείων που περείχε το microchip, σε συνέντευξή του ο Γερμανός Υπουργός εσωτερικών Thomas de Maizière είπε ότι δεν είδε κανέναν άμεσο λόγο προκειμένου να ασχοληθεί το υπουργείο με αυτό το …. υποτιθέμενο θέμα ασφαλείας. Όπως ήταν αναμενόμενο μετά απο λίγες ημέρες το ομοσπονδιακό γραφείο για τη ασφάλεια πληροφοριών (BSI) απέρριψε τις δίκαιες ανησυχίες των συντελεστών της τηλεοπτικής αυτής αποκάλυψης για την ασφάλεια αυτής της νέας κάρτας – ταυτότητας.

Ο ειδικός Jens Bender και εκπρόσωπος των εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας, είπε ότι η κάρτα ήταν ασφαλής και μαλιστα επικαλέσθηκε την ύπαρξη του συνδυασμού του ενσωματωμένου τσιπ με τον εξαφήφιο κωδικό αριθμό ως σημαντική βελτίωση ασφάλειας “έναντι της μέχρι σήμερα τυποποιημένης διαδικασίας του ονόματος και του κωδικού πρόσβασης του κατόχου. “

Μακριά από τις νέες ταυτότητες. Η γερμανική αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες…

Χάκερς ” έσπασαν” την κάρτα του πολίτη στη Γερμανία. Μακριά από τις νέες ταυτότητες

Η νέα ταυτότητα, η οποία θα έχει τα πάντα στο μικροκύκλωμα, δηλαδή όλα τα προσωπικά στοιχεία του καθενός μας, φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο μας λένε οι δημόσιες υπηρεσίες. Αν και δεν κυκλοφόρησε ακόμα, εντούτοις τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν στη δημόσια συζήτηση. Οι χρήστες προειδοποιούνται να μην της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και να μην την χρησιμοποιήσουν!

Τα στοιχεία που είναι επάνω στο μικροκύκλωμα, είναι εύκολο παιχνιδάκι για τους ειδικούς, να τα “σπάσουν” και να τα κακομεταχειριστούν. Αυτό δεν το λέει κάποιος που έχει αντίρρηση στην ηλεκτρονικοποίηση των παντων, αλλά η ίδια η αστυνομία, η οποία εντόπισε πολλά αδύνατα σημεία αυτής της νέας ταυτότητας και λέει ανοιχτά: “Μακριά τα χέρια σας από τις νέες ταυτότητες”!

Προειδοποιούν τους πολίτες να μην έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια που διαφημίζεται για το νέο δημόσιο ντοκουμέντο (ταυτότητα), αφού μπορεί εύκολα να γίνει παιχνίδι στα χέρια των κακοποιών.

Ο Πρόεδρος της Μυστικής Αστυνομίας στη Γερμανία κατηγορεί τους πολιτικούς ότι σχεδίασαν τις νέες ταυτότητες χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια και με παλιομοδίτικες μεθόδους. Αυτή η τεχνική είναι παιχνιδάκι για τους ” ειδικούς” να πάρουν όποια στοιχεία θέλουν και να τα χρησιμοποιήσουν ανάλογα.

Πηγή: http://newdimensioncosmos.wordpress.com/