Close

Αιρέσεις

Κυκλοφορεί ο νέος οπτικοακουστικός δίσκος (DVD) με αντιαιρετικό περιεχόμενο «Το Μυστήριο της Ανομίας, αιρέσεις και παραθρησκεία» του ιερέως Κωνσταντίνου Καντάνη, από τις εκδόσεις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Το DVD απαντά στα ερωτήματα: Τι είναι η αίρεση; Ποιές είναι οι πιο γνωστές σύγχρονες αιρέσεις; Πώς μπορούν να μας βλάψουν; Ποιά πρέπει να είναι η δική μας στάση;
 

Σκοπός του DVD είναι:

  • Να προβληματίσει για την προσπάθεια νόθευσης της αποκεκαλυμμένης θείας αλήθειας,
  • να φανερώσει την πλάνη των αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων και
  • να αποδείξει ότι η μόνη διέξοδος από το χάος της ανομίας είναι η Ορθόδοξη Πνευματικότητα της Εκκλησίας μας.

Απευθύνεται ιδιαιτέρως σε νέους ανθρώπους, στους οποίους κυρίως στοχεύουν οι διάφορες αιρέσεις και παραθρησκείες, ενώ παράλληλα αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για τη χριστιανική οικογένεια, για καθηγητές, κατηχητές, σχολές γονέων, για όσους ασχολούνται με τον αντιαιρετικό αγώνα αλλά και για κάθε ευαισθητοποιημένο χριστιανό.

Η παρουσίαση του DVD έγινε σε αντιαιρετική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή, 13/1/2013, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Το DVD προλόγισαν ο κ. Αναστάσιος Πολυχρόνης, μέλος της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων, πρώην Πεντηκοστιανός και ο κ. Λάμπρος Σκόντζος, μέλος της Π.Ε.Γ., θεολόγος, υπεύθυνος σεκτών. Για να δείτε σχετικό ρεπορτάζ του τοπικού καναλιού ΑΧΕΛΩΟΣ TV, πατήστε ΕΔΩ.

Το DVD «Το Μυστήριο της Ανομίας, αιρέσεις και παραθρησκεία» (εκδόσεις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου) πωλείται σε όλα τα χριστιανικά και ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και επίσης διατίθεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλ. 26410-22824) καθώς και από τις εκδόσεις Λυδία (τηλ. 2310-237412) και Σαΐτη (τηλ. 210-3476090). Για να δείτε το προωθητικό spot που προβάλλεται στο κανάλι 4E TV πατήστε ΕΔΩ.

Τα έσοδα από το DVD αφιερώνονται στα συσσίτια και στο κοινωνικό φροντιστήριο, τα οποία συντηρεί ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Σημειώνεται ότι οι μερίδες που παρέχονται σε άπορους αδελφούς μας στα συσσίτια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου ανέρχονται σε 225 ημερησίως ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου ανέρχεται σε 336 παιδιά.
Σημειώνεται επίσης ότι στο κτήριο της Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο, στεγάζεται και το γραφείο για θέματα αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 10-12 πρωί (τηλ. 26410-55730), για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω ή να ζητήσουν βοήθεια για συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν πέσει θύματα αιρέσεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι από τις εκδόσεις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου επίσης κυκλοφορούν και διατίθενται από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλ. 26410-22824):
Το DVD «Το Δώρο του Θεού» του ιερέως Κωνσταντίνου Καντάνη, που αποτελεί μια θεολογική και ερμηνευτική προσέγγιση της Θείας Λειτουργίας, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που
δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τη θεολογία της Ορθόδοξης Λατρείας και να διακρίνουμε όσα δε βλέπουμε την Κυριακή κατά την παρουσία μας στο Ναό. Αποτελεί χρήσιμο κατηχητικό βοήθημα για γονείς, κατηχητές και ιερείς, σχολές γονέων και κατασκηνώσεις καθώς και για θεολόγους καθηγητές για το μάθημα των θρησκευτικών, ενώ, περιλαμβάνοντας και αγγλικούς υπότιτλους, αποτελεί πολύτιμο εφόδιο κατήχησης και ιεραποστολής για όσους ακόμη δε γνώρισαν καλά την Ορθόδοξο Εκκλησία και τη λατρεία της. «Το Δώρο του Θεού» προχωρά στην 3η επανέκδοσή του καθώς ήδη η 2η έκδοσή του έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Το βιβλίο «Η Χορεία των Νεομαρτύρων και ο Άγιος Ιωάννης ο εξ Αγαρηνών, Νεομάρτυς του Βραχωρίου» του ιερέως Κωνσταντίνου Καντάνη, που αναφέρεται στην προσφορά των Νεομαρτύρων στην Εκκλησία και στο Έθνος μας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας καθώς και στον βίο του «Νεομάρτυρος Ιωάννου του εν Βραχωρίω μαρτυρήσαντος, του εξ Οθωμανών» το DVD «Ελλάδα, τόπος από φως και θάλασσα» του Κατηχητικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, το οποίο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο σε Διαγωνισμό των Κατηχητικών στην Ελλάδα από τη Συνοδική Επιτροπή Νεότητος.

Τα έσοδα από όλα τα DVDs και βιβλία αφιερώνονται στα συσσίτια των 239 μερίδων ημερησίως και στο κοινωνικό φροντιστήριο με 364 παιδιά, τα οποία συντηρεί ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.